Op naar een vitaal en fit leven!

Coaching4You

Leefstijl
Leefstijl betekent letterlijk ‘de manier van leven’. Maar jij gaat voor een ‘gezonde manier van leven’! Wat houdt dat dan in? Wat is gezond? Vaak gaat het meteen over voeding waarbij er vanuit gegaan wordt dat je precies weet wat gezonde voeding is. Maar weet je dan ook wat gezond leven is?

De gezonde manier van leven is veel meer dan alleen gezond eten. Het gaat ook om bewegen, het verminderen van stress of het verbeteren van slaap. Het heeft te maken met zowel je fysieke situatie als ook je psychische/mentale situatie:

Beweeg ik voldoende? Kan ik tegen verleidingen/verslavingen zoals roken, gamen etc? Wat eet ik gedurende de dag? Is dit gezond, voldoende, te weinig of veel te veel? Gezond leven heeft dus met je gedrag te maken.

Gedrag
Gedrag veranderen of aanpassen is erg moeilijk. Daarom bieden wij je diverse programma’s aan waarbij we samen op zoek gaan naar een gezonde manier van leven. Je leert hoe je bewust met je voeding omgaat en hoe je op een voor jou prettige manier kunt bewegen. Door op een rustige manier je gedrag aan te passen, krijg je een gezondere manier van leven. Eentje die goed vol te houden is!

Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen dus preventie is belangrijk. Gezonde voeding, veel bewegen en weinig stress hebben een positieve werking op onze vitaliteit, productiviteit en dus kwaliteit van ons leven. Voor een fit en vitaal leven!

Er zijn binnen de leefstijlcoaching twee verschillende trajecten: Overgewicht te lijf en Heusfit & inBalanz. Hieronder vind je alle informatie over deze trajecten.

Leefstijl in Balans

Leefstijl in Balans

We gaan samen werken aan een gedragsverandering m.b.t. bewegen en voeding waarbij de intentie is dat je de overtollige kilo’s -blijvend- kwijtraakt.

HeusFit & inBalanz

HeusFit & inBalanz

Het komt steeds vaker voor dat er kinderen zijn met een ongezond gewicht. Dit kan op lange termijn hart– en vaatziekten en diabetes mellitus type II (suikerziekte) veroorzaken.

Daarnaast brengt een ongezond gewicht uiteindelijk ook enige versnelling van de lengtegroei met zich mee, wat een vervroegde puberteit en sluiting van groeischijven kan opleveren. Ook kan een ongezond gewicht leiden tot verminderd plezier in bewegen.