Blijf in beweging!

Move4Diabetes

Je leefstijl heeft veel invloed op de hoeveelheid glucose in je bloed. Regelmatig bewegen en niet te veel koolhydraten in je voedsel maken veel verschil. Zeker als je diabetes type 2 hebt. Een gezonde leefstijl heeft net als medicatie zeer veel effect. Je ervaart bijna onmiddellijk de voordelen: je bloedglucosewaarden dalen en je bent fitter.

Gezonde leefstijl als preventie
Ook mensen met diabetes type 1 hebben baat bij een gezonde leefstijl. Het is namelijk de beste manier om klachten en latere complicaties zoveel mogelijk te voorkomen. Door diabetes kunnen bloedvaten en zenuwen extra schade oplopen. Een verstandige leefstijl is dan extra belangrijk. Een paar tips:

  • Gezond gewicht door voldoende bewegen (minimaal 30 minuten per dag)
  • Gezonde voeding
  • Niet roken
  • Matig met alcohol

Diabetes in beweging
Deze leefstijlinterventie is speciaal ontwikkeld voor mensen met Diabetes type II die graag willen werken aan een gezonde leefstijl. Het beweegprogramma word begeleidt door een vitaliteitscoach, fysiotherapeut en diëtist. De interventie duurt drie maanden met een nazorg periode van drie maanden. 

Het doel: zelfstandig sporten, grenzen verleggen en leren kennen, gezond eten en jezelf fit & vitaal voelen. 

Gratis intake gesprek
Wij maken graag kennis tijdens het gratis intakegesprek. Tijdens dit 30 minuten durende gesprek maak je kennis met onze gespecialiseerde beweegcoach voor mensen met diabetes. Daarnaast krijg je informatie over het beweegprogramma 'Diabetes in Beweging' 

Heb je vragen over diabetes? Wil je een afspraak maken voor de gratis intake?

Mail dan naar info@human4active.com. Of bel naar 0416 376 575.

Samen kunnen we dan een plan opstellen om ervoor te zorgen dat jouw gezondheid een boost krijgt!

Check bij je zorgverzekering of dit programma vergoed wordt!