Sportcentrum met oog voor Diabetes

Je leefstijl heeft veel invloed op de hoeveelheid glucose in je bloed. Regelmatig bewegen en niet te veel koolhydraten in je voedsel maken veel verschil. Zeker als je diabetes type 2 hebt. Een gezonde leefstijl heeft net als medicatie zeer veel effect. Je ervaart bijna onmiddellijk de voordelen: je bloedglucosewaarden dalen en je bent fitter.

Gezonde leefstijl als preventie

Ook mensen met diabetes type 1 hebben baat bij een gezonde leefstijl. Het is namelijk de beste manier om klachten en latere complicaties zoveel mogelijk te voorkomen. Door diabetes kunnen bloedvaten en zenuwen extra schade oplopen. Een verstandige leefstijl is dan extra belangrijk. Een paar tips:

  • Gezond gewicht door voldoende bewegen (minimaal 30 minuten per dag)
  • Gezonde voeding
  • Niet roken
  • Matig met alcohol

Diabetes in beweging

Deze leefstijlinterventie is speciaal ontwikkeld voor mensen met Diabetes type II die graag willen werken aan een gezonde leefstijl. Het beweegprogramma word begeleidt door een vitaliteitscoach, fysiotherapeut en diĆ«tist. De interventie duurt 3 maanden met een nazorg periode van 3 maanden. 

Het doel: zelfstandig sporten, grenzen verleggen en leren kennen, gezond eten en jezelf fit & vitaal voelen. 
 

Gratis intake gesprek

Wij maken graag kennis met u tijdens het gratis intakegesprek. 

Tijdens dit 30 minuten durende gesprek maakt u kennis met onze gespecialiseerde beweegcoach voor mensen met diabetes. Tevens krijgt u informatie over het beweegprogramma 'Diabetes in Beweging' 

U kunt zichzelf aanmelding via info@human4active.nl of door telefonisch een afspraak te maken op het nummer 0416-376575
Wij bellen u terug
*
*